Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowa galeria
Forum mieszkańców Oleśnicy > Technika > Multimedia > Galeria | Fotografia
Stron: 1, 2
Raf
Nowa galeria startuje w poniedziałek (czyli 24).
NeoN
Czekamy z niecierpliwością tongue.gif
mozol
az jestem ciekaw co znow wykombinowales Raf wink.gif
Groszek
Super! Bo juz ta obecna zamierała.
Raf
mozol: Będzie oparta na innym systemie po pierwsze. Dojdą tak jak mówiłem możliwości komentowania każdej fotki, zobaczenia ostatnio dodanych komentarzy, oceny fotek, ulubione fotki, najczęściej oglądane, e-kartki (wysyłanie).
Kolejna ważna rzecz to szybkość działania galerii. Nowa jest szybsza od poprzedniej a to spory plus.

Groszek: Mam nadzieję, że teraz ludzie zaczną przysyłać swoje zdjęcia. Mamy już podział na dwie kategorie (Oleśnica i Inne) także nic nie stoi na przeszkodzie żeby pokazać fotki "dowolne". Pod warunkiem, że faktycznie będą coś przedstawiać i reprezentować jakiś poziom.
mozol
no fakt ta co jest obecnie dlugo sie laduje wogole wersja 2.0 tej glerii strsznie chodzi starsze sa lepsz lecz z wygladaem kicha ta 2 ma ten plus ze ladnie wyglada.Ostatnio tez wynalazlem ciekawy skrypt galeriii jestem z niego calkowicie zadowolony smile.gif
Raf
I dokładnie na tym samym systemie, który znalazłeś będzie działać nowa galeria.
mozol
aha i wszytsko jasne czyli spodobala sie moja galeria:] hihi wiec dodam wiecej swietny wybor smile.gif
Raf
Coppermine daje radę to trzeba przyznać. Zmodowałem leciutko to i tamto i w poniedziałek (może już w niedzielę wieczorem) wszystko będzie działać. Muszę niestety poczekać na Pio (wyjechał na weekend).
mozol
Ja przez przypadek jestem w sumie w posiadaniu tej galerii znajmomy mi kiedys polecil ją i przez dlugi czas nie instalwoalem az sie zebralem i faktycznie fajan sparwa konentarze rankingi itd. full wypas i fakt szybko chodzi to jest jej mocna strona smile.gif tylko tzreba troszke w ustawienich pokombinowac bo niektore duze foty nie daja sie zaladowac ale oglnie cool smile.gif
Raf
Konfigowałem bestię długo i namiętnie tongue.gif
Zrobiłem po części własnego skina i pozmieniałem parę rzeczy.
Luk3
A co do tej galerii mozola. Juz chyba szybciej nie moze dzialac wink.gif I wogole jest o wiele lepsza od tej obecnej olesnickiej.
mozol
spoko spoko Olesnica tez bedzie miala taka tongue.gif smile.gif Raf sie postaral

Tylko ze na mojej galerii jest jeszcze malo fotek bo nie mam czasu jej uaktualnic smile.gif
Raf
To może wrzucisz swoje fotki do naszej?
b4stek
Jak bedzie juz nowa galeria to ja dodam moje zdjecia smile.gif Mam kilka ciekawych.
Raf
Nowa galeria ruszyła!

Zapraszamy wszystkich do rejestrowania się i oceniania/komentowania fotek. Przysyłajcie także swoje fotki. W jaki sposób? Wystarczy się ze mną skontaktować poprzez forum/e-mial/GG.
LooP
obecna lepsza niz poprzednia smile.gif
Raf
Jutro dojdą nowe fotki xsaw'a.
Luk3
Jest ok, ale nie dziala tak super szybko ?
LooP
no z "masa" zdjec chcesz zeby szybko dzialalo ? ;]
Luk3
a widziales mozola ? moze nie jest tam tak duzo zdjec ale sporo jest.
LooP
widzialem mozola ... u mnie obie dzialaja identycznie ...
Raf
Działa bardzo szybko, tylko teraz radio wysysa sporo łącza. Sprawdźcie jak NeoN skończy grać to się zdziwicie.
mozol
mi tam obecna galeria chodzi o wiele szybciej niz poprzednia
LooP
mi tak samo ...

obecna galeria dziala tak samo jak twoja mozol
Groszek
Fajna ta nowa galeria. Mi chodzi szybko. Jedyne co mi sie nie podoba to główna strona z kategoriami Olesnica I Inne. Przydałaby się jakaś fotka przy tych nazwach, bo smutno to wyglada. Wchodząc do galerii od razu powinno być widać, że to galeria. Troszke odstrasza ta główna strona :]
pio
CYTAT(LooP @ 23.01.2005 | 21:21:35)
mi tak samo  ...

obecna galeria dziala tak samo jak twoja mozol
Nic dziwnego, bo obie działają na tym samym serwerze wink.gif
xsaw
Galeria jest ok. zmienił bym tylko emotki na takie jak mamy na forum
NeoN
No nowa galeria jest 100 razy lepsza niż poprzednia... tylko przydała by się jakaś toplista smile.gif
Groszek
NeoN przyżyj się dokładnie, a zobaczysz top listę smile.gif
mozol
Jestem zdania Groszka przdalo by sie pokazanie jakiegos jednego zdjecia ocy i kategorii inen bo tak pusto jest teraz:(
Luk3
A ja bym jeszcze byl za tym zeby wprowadzic taka jedna rzecz jak jest na forum, a konkretnie kto obecnie oglada galerie.
Raf
* Stroną główną postaram się zająć
* Emotki mogę podmienić to fakt
* Lista userów w sumie jest, ale wygląda nieco inaczej niż na forum (nie tak sprawnie). Pomyślę jeszcze nad tym
Raf
Dziś drobne zmiany w Galerii:
* lekkie szare tło (nie bije tak po oczach jak biały kolor = lepiej ogląda się fotki)
* ładniejsze "gwiazdki" do oceny fotki

Wieczorem podmienię emotki na forumowe.
Groszek
Gwiazdki rzeczywiście ładniejsze smile.gif
Tło zauważyłem dopiero jak przeczytałem Twój post tongue.gif
Dlaczego nie działa mi TOP LISTA ???
Czemu tak mało ludzi komentuje fotki, nawet moderatorzy nic nie komentują sad.gif
Raf
Aby fotka znalazła się w Top Liście trzeba oddać minimum 10 głosów na nią. Mogę zmienić to ustawienie w dowolnej chwili.

Co do komentarzy. Sporo fotek jest mojej "produkcji". Mam je komentować?
Groszek
Heh nie miałem ciebie na myśli smile.gif no rzeczywiście nie komentuj sam swoich fotek, bo to głupio będzie wyglądało biggrin.gif
NeoN
no gwiazdki wyglądają lepiej niż poprzednie smile.gif
mozol
tlo trafione w 10 foty lepiej wyeksponowane wink.gif mi na pierwszy rzut oka wpadlo tlo a gwaiadek nie widzialem smile.gif
Raf
Strona główna Galerii lekko się zmieni. Prosiliście aby nie było na niej tak "łyso" (chodzi o górę czyli wybór kategorii). Faktycznie powinno być tam jakieś zdjęcie zarówno dla kategorii Oleśnica jak i Inne.

Groszek zaproponował aby Oleśnicę przedstawiała jedna z fotek kolorowego dworca PKP. Przejrzyjcie fotki i wybierzcie, które powinny reprezentować obie kategorie.
mozol
ja bym dal fotke z albumu "Z wiezy ratusza" nie mam na mysli jakiejs konkrtenej fotki lecz z tego album
Raf
Emotki forumowe są już w Galerii.
Raf
Strona główna galerii została nieco zmieniona. Wybór kategorii jest teraz prostszy i wszystko ładniej się prezentuje. Dajcie znać czy u wasz wszystko działa poprawnie.
Luk3
Wszystko jest OK, a fotki miodzio, zwlaszcza makro wink.gif
mozol
Wszystko elegancko smiga smile.gif i łądnie wyglada smile.gif
Groszek
Rewelacja! photo.gif Podoba mi się! I nowe fotki też wyśmienite ohmy.gifk:

CYTAT(Raf @ 02.02.2005 | 15:28:57)
Aby fotka znalazła się w Top Liście trzeba oddać minimum 10 głosów na nią. Mogę zmienić to ustawienie w dowolnej chwili.
Może zmienić na 5 głosów, bo sie nie doczekamy Top Listy smile.gif
martinez
Jest super ...i doszło kilka rewelacyjnych zdjęć!
Raf
Dzięki wszystkim happy.gif Takie słowa mobilizują mnie mocno do dalszej pracy.
Zmieniłem ustawienie Top Listy z 10 na 5 głosów.

Zachęcam wszystkich do oceniania i komentowania fotografii.
Luk3
Proponowalbym podzial na autorow w dziale makro. Nie byloby wtedy pytan typu: "Kto jest autorem zdjecia ?" Taka mala sugestia.
LooP
podzial na autorow ?

a nie lepiej aby pod kazdym zdjeciem pisalo autora ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.