Witam wszystkich :)
Chciałabym Was zapytać, drodzy mieszkańcy, czy nasze miasto potrzebuje jeszcze jednej takiej inwestycji, jak prywatne przedszkole?
Tak, jak nie było swego czasu żadnego, tak teraz nam obrodziło :) Z tego, co się orientuję, to prywatne przedszkola funkcjonują na 3-go Maja obok apteki (Bajkowy Klub Malucha), na Słowackiego obok Ogólniaka (Czarodziejski Ogród) - tam też jest prywatny żłobek, na Zielonych Ogrodach ostatnio coś powstało (Przedszkolandia) i na Serbinowie (U Kubusia Puchatka).
To chyba wszystko?
Ciągle słychać narzekania Rodziców, że w publicznych przedszkolach za mało miejsc, ciągle długie są listy nieprzyjętych i oczekujących.
Prywatne placówki są oczywiście droższe, ale również w niczym nie odstają od placówek publicznych - realizują program nauczania przedszkolnego, kadra wychowawców jest odpowiednio przygotowana merytorycznie i praktycznie, są miejscem przyjaznym dzieciom itp.
Myślę o założeniu takiej placówki, ale nie wiem, jakie są potrzeby naszego oleśnickiego rynku. Czy nadal potrzebujemy takich placówek, czy może lepiej zainwestować np. w żłobek?
Wykształcenie pedagogiczne, lokal blisko centrum miasta, pomysł i zapał mam - ale czy to wystarczy?
Czy istnieje szansa powodzenia tego planu?
Piszcie proszę wszystko, co na ten temat macie do powiedzenia.
Ewentualna lokalizacja to okolica Leclerca - w stronę Hallera :)
Z góry dzięki.
A.