Mam zaszczyt ogłosić wyniki naszej zabawy, znanej tu i ówdzie jako konkurs fotograficzny pod hasłem "Oczaruj mnie Oleśnicą".
Warto przypomnieć, że konkurs został zainspirowany m.in. przez akcję "Czy Oleśnica zachwyca?". Wydaje mi się, że przy okazji udało nam się pokazać co TU tak na prawdę wzbudza podziw.
Konkurs nie mógłby się również odbyć gdyby nie nasi wspaniali sponsorzy/patroni (dziękujemy!).
Gwoli przypomnienia:
Główny sponsor: Neofit Sp. z o.o.
Współpraca:
DataNet Piotr Reda, Druki wielkoformatowe Fado, Pracownia fotografii AfbK Marysia i Sebastian Paszkiewicz, Miejski Osrodek Kultury i Sportu w Oleśnicy, Agencja reklamy Perito, UM Oleśnica,
Patronat medialny: olesnica.org.pl
Patronat honorowy: Burmistrz Olesnicy Jan Bronś.
OK. Przechodzimy powoli do sedna.
W konkursie wzięło udział 118 prac. Uważam, że to całkiem niezły wynik. Biorąc pod uwagę, że pewna ilość zdjęć nie zdołała się zakwalifikować do konkursu (np. z powodu braków w mailach itp.), można to chyba uważać za sukces.
Jury składające się z siedmiu osób, wyłoniło zwycięzców w sposób następujący.
Odbyły się trzy tury głosowania. Po każdej z tur, wyłanialiśmy prace oceniane najlepiej.
1. 118 --> 59
2. 59 --> 14
4. 14 --> 4 zwycięskie prace.
Nagrody o jakie walczyli konkursowicze:
1. Prace zwycięzców Konkursu zostaną wyeksponowane na stronach portalu internetowego
www.olesnica.org.pl (w galerii), w Miejskim Ośrodku Kultury i Sportu w Oleśnicy, w witrynie
sklepu fotograficznego przy ul. Sinapiusa 1 w Oleśnicy oraz w galerii Leclerc w Oleśnicy.
2. Organizator ponadto przewiduje następujące nagrody rzeczowe:
I miejsce
- kamera miniDV Samsung VP-D361 PAL 2
- roczny, w pełni profesjonalny hosting w dowolnej domenie,
II miejsce
- aparat cyfrowy Samsung P800
- roczny, w pełni profesjonalny hosting w dowolnej domenie,
III miejsce
- MP3 player Samsung YP-U3J
IV miejsce/nagroda pocieszenia:
- Frytkownica AFK 1500
Oto zwycięzcy:
- Miejsce czwarte zajął użytkownik o nicku prima122. Oto jego fotografia:
Kliknij, aby zobaczyć załącznik
- Miejsce trzecie zajął forumowicz o nicku mattim. Oto jego fotografia:
- Miejsce drugie zajął niejaki edmun. Oto jego praca:
- Miejsce pierwsze zajął forumowicz o nicku Wiktor Suworow. Oto zwycięska fotografia:
Wszystkim Użytkownikom bardzo serdecznie dziękujemy za nadesłane prace. Gratulujemy również zwycięzcom!
Jak widać warto być użytkownikiem naszego forum.
Dodam jeszcze, że skontaktujemy się ze zwycięzcami, w celu odebrania przez nich nagród rzeczowych.
Poza tym postaram się aby "na dniach", można było obejrzeć resztę konkursowych zdjęć.
Dziękuję za uwagę.
PS. Być może pojawią się jeszcze komentarze na temat samych prac konkursowych, ale to w swoim czasie. Czekajcie cierpliwie.