Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Instalacja sterownika Bluetooth
Forum mieszkańców Oleśnicy > Technika > IT > Systemy operacyjne | Software
PePe
Ostatnio mam doczynienia z następującym problemem. W notebooku Fujitsu Siemens Lifebook S 6120 D jest wbudowany moduł Bluetooth. Jednak sterownik dostarczony przez Fujitsu Siemens ma błędy uniemożliwiające normalną pracę. Moduł BT jest produkcji ALPS, jest też obsługiwany przez sterownik MS. Z tym, że nie tak od razu. Trzeba zmienić PID urządzenia w pliku bth.ini - szczegóły tutaj.

Jednak w moim przypadku to rozwiązanie nie zadziałało - windows w dalszym ciągu nie chce zaakceptować sterownika MS. Co mogę jeszcze zrobić? (Oprócz popelnienia samobójstwa, oczywiście - na to już wpadłem wink.gif )
Raf
Zmieniłeś na dobry PID?
Inaczej. Zmieniłeś na PID, który wpisał ten gość na forum IDG, czy może wziąłeś go ze swoich sterowników?
PePe
Akurat we wszystkich miejscach PID jest zgodny - w opisie urządzenia w Menedżerze Urządzeń, w sterowniku dostarczonym przez producenta, w opisie tego gościa.

Dadane: wpadłem na pomysł, żeby wprowadzić poprawkę PIDa na płycie instalacyjnej i spróbować ponownej instalacji. Ciekawe, czy pomoże.
PePe
Niestety, nie pomogło. Pewnie coś ze sprzętem nie tak.
Raf
Bardzo dziwne.
PePe
Problem rozwiązany. Okazało się, że w systemie są dwa urządzenia z PIDem 3001:
USB\VID_044E&PID_3001&MI_01\6&125FD8C2&0&0001
USBVID_044E&PID_3001&MI_006&125FD8C2&0&0000
Jak widać, różnią się slahami i jedną cyfrą. Na początku próbowałem zaaplikować sterownik pierwszemu urządzeniu, ale nie przynosiło to efektu. Później znalazłem jeszcze drugie urządzenie i problem się rozwiązał.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.