Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Aparat vs. Aparat
Forum mieszkańców Oleśnicy > Technika > Multimedia > Galeria | Fotografia
Gal
Witajcie!~

Mam problem, myśle nad dwoma aparatami Canon Power Shot S1 oraz Minolta Dimage Z3, które służyć mi będą do robienia zdjęć sprzętowi komputerowemu w moim domowym laboratorium tongue.gif . Zdjęcia robić muszę w wysokich rozdzielczościach oraz z dużym przybliżeniem (transformatory, procesory itd.) Który z tych aparatów będzie najlepszy ?

Pozdrawiam smile.gif
de3on
Ja osobiście polecam tobie aparat Konica Minolta Dimage Z3, ponieważ mój ojciec ma model Z2 i ma super jakość...a co dopiero Z3, który jest nowszy...fajne filmiki z dźwiękiem wychodzą, i oczywiście jakość zdjęć jest super...POLECAM MINOLTĘ
mozol
Z3 wcale nie jest tak lepszy od Z2 jedynie ma wiekszy zoom i jakoscia zdjeci w zasadzie sie nie roznia i wiekszoscia opcji nawet bym powiedzial ze Z2 jest lepszy pod wzgledem wykonania niz Z3

mozol: lepszy a nie leprzy wink.gif
de3on
Możliwe...nie zbyt ostatnio śledziłem tematykę aparatów foto, także przyznam Ci rację jak to prawda...<ok>
pio
Polecam lekturę doskonałego site o cyfrówkach
CLv
Kup sobie analoga z dobra optyka, cenowo wyjdzie podobnie, a jakosciowo duzo lepiej. Klisze mozesz sobie wywolywac w domu (to banalnie proste) i potem nosic do skanowania. Fakt, ze trzeba bedzie kupowac klisze i chemie od czasu do czasu. Jezeli dobrze pojdzie, to po wakacjach przesiadam sie na sredni format analogowy. Jezeli starczy mi kasy to kupie sobie skaner do klisz, a jezeli nie to dowiem sie ile kosztowaloby skorzystanie z jakiegos skanerka bebnowego w drukarni - ze zwyklego malego obrazka mozna uzyskac zdjecia ktore jakosciowo w przelozeniu na cyfre mialyby ponad 30MB, ze sredniego formatu duzo wiecej... o takiej matrycy mozna pomarzyc, a chce wziasc sie za to powaznie i zaczac robic odbitki wielkoformatowe (min 100x70), super ostrosc na takich fotach powala na kolana...
mozol
Dokładnie nie ma to jak nanalogowy aparacik jakos fotek wywolywanych jest swietna. Tylko jesli chodzi o eksploatacje cyfra wychodzi taniej bo nie musisz kupowac kliszy :|
Raf
W Fotolabie możesz zamówić fotki z kliszy na CD-R.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.