Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Grip do D70
Forum mieszkańców Oleśnicy > Technika > Multimedia > Galeria | Fotografia
Rav
Miał ktoś może okazję używać nowego nieoficjalnego gripa do Nikona D70? Jestem ciekaw czy warto go kupić...
CLv
W D70 da sie zamontowac gripa? Z tego co wiem to tylko w wersji S jest taka mozliwosc...
Rav
Tak da się, ale jest to nieoficjalna produkcja. D70 nie ma gniazda styków sterujących, ale jest możliwość odpalania migawki przez odbiornik podczerwieni(na które grip ma wyprowadzenie). Fakt, że nie da rady zmieniać parametrów ekspozycji z tego gripa, ale z dwóch powodów warto go(chyba) mieć:

1.dodatkowe zasilanie
2.poprawa ergonomii i lepiej wyważony aparat

http://www.fotodiox.com/shop/product_revie...21&reviews_id=2

Muszę przyznać, że prezentuje się ciekawie...
pio
Ale trzeba przyznać, że D70 ma doskonałe zarządzanie poborem mocy z acu. Jedno naładowanie wystarcza na wykonanie prawie tysiąca zdjęć (bez flasha). Także wolę nosić zapasowe acu w torbie, niż dźwigać dodatkowo gripa - ciekawe ile waży wraz z zasilaniem ?
Rav
Zgadza się, ale sam grip zapewnia lepsze ułożenie aparatu w dłoni przy portretach. Miałem okazję trzymać D100 z oryginalnym gripem i muszę przyznać, że leży świetnie. Dociążenie przydaje się też przy większych obiektywach - przynajmniej ja lubię jak aparat trochę waży.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.