Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: takie cos...
Forum mieszkańców Oleśnicy > Technika > Multimedia > Galeria | Fotografia
CLv
Jako ciekawostke podam, ze na ASP, jako jeden z tematow do zrealizowania na podstawy fotografii mamy:
"Przygody krzesełka i jego spotkanie z jednym kolorem"
Ja juz to zrobilem, a jak sie komus nudzi i ma ochote na zrobiebie tego, to zycze udanych pomyslow... smile.gif
Generalnie calkowita swoboda, poza tym, ze krzeselko musi spotkac jeden kolor biggrin.gif
(w zeszlym roku kolesie mieli "Podróże kawałka szmatki po mieście" czy cos takiego... biggrin.gif )
mozol
mam pytanko odnoscie twojego kiedynku jak szedles na niego to czy musiales zdawac jakies przedmioty dodatkowe czy cosik w tym stylu i czy mogl bys cos wiecej opisac o swoim kierunku bo ciekawi mnie to z gory dzieki wink.gif
Luk3
Macie ciekawie na tej ASP smile.gif Mozecie sie pobawic i pouzywac wyobrazni.
CLv
Cytat (mozol @ 12.05.2005 | 18:05:13)
mam pytanko odnoscie twojego kiedynku jak szedles na niego to czy musiales zdawac jakies przedmioty dodatkowe czy cosik w tym stylu i czy mogl bys cos wiecej opisac o swoim kierunku bo ciekawi mnie to z gory dzieki wink.gif
[snapback]18999[/snapback]

Przeglad prac z fotografii i multimediow (jezeli jakies masz) + rozmowa kwalifikacyjna w stylu: Kto jest Twoim ulubionym fotografem i dlaczego? Czy masz ulubiony kierunek w fotografii? Dlaczego chcesz isc na ten kierunek? itp.
Jak ja zdawalem bylo okolo 50 osob na 20 miejsc, wiec nie jest tak zle, pozatym, na kwalifikacjach kazdy przyszedl z teczka wielkosci moich drzwi domowych, a ja, jako jedyny mialem w rece tylko i wylacznie jedna plytke CD i na niej wszystko co chcialem pokazac. Z tym cdkiem czulem sie tam jak debil, zwatpilem i chcialem odrazu wyjsc, ale jakos sie udalo... smile.gif
Generalnie kierunek jest dopiero drugi rok i tylko w systemie zaocznym (4800zl za rok). Zajecia sa raz na dwa tygodnie, w piatek od 15stej do 21szej i w soboty i w niedziele od 9tej do 21szej. Z tym ze... generalnie na samych zajeciach jest zajebisty luz, jak chcesz to sobie robisz przerwe, jak nie chcesz to siedzisz. W piatek mamy wyklady z historii sztuki i fotografi + cwiczenia z percepcji.
W sobote od rana mamy wyklady z fototechniki (tylko tego sie w sumie boje na egzaminie), potem 4 godziny podstaw fotografii (na pierwszych zajeciach omawiamy zadane tematy, potem kolejne zajecia polegaja na konsultacjach - jak cos zrobiles to idziesz i pokazujesz profesorkowi, rozmawiacie sobie co i jak i idziesz na przerwe/do ciemni/do studia, a jak nic nie zrobiles to odrazu idziesz na przerwe/do ciemni/do studia). Po podstawach foto mamy 4 godziny studia fotograficznego (najpierw sie omawia jakis temat, potem zabawa w studio - jezeli chodzi o sprzet to studio jest zajebiste, lamp i roznych pierdol jest sporo, przychodza wynajeci modele, pracujesz na sprzecie uczelni, dostajesz klisze, papiery itd...). Na koniec wyklady z psychofizjologii widzenia - luzik.
W niedziele rano zajecia z rysunku, potem multimedia i informatyka do 9tej, na multimediach zabawa we flashu, premierze i aftereffects, a na informatyce troche fotoszopa i flasza tez.
Ludzie sa rozni, niektorzy robili tylko zdjecia a nie ruszali wogole kompa, niektorzy odwrotnie, w grupie mam osoby z francji, niemiec, austrii, 19 lat, 50 lat, mieszanka wybuchowa smile.gif. Na 1szym roku zajecia sa tak, zeby wszystkim wyrownac poziom. Luz blues... jezeli lubisz focic i masz troche kasy to polecam.
mozol
hmmm ciekawie tam. Zainteresowalo mnie to i nawet z mila czecia skusial bym sie na taki kierunek smile.gif Dzieki za info wink.gif
Raf
CLv: Zwiedziłem sobie ostatnio ASP na Placu Polskim i wasz akademik. Fajnie macie.
mozol
Przygody z jednym kolorem to znaczy ?? bo nie zabardzo rozumiem smile.gif Jesli mogl bys to jakos rozjasnic mni

Czy chodzi o to aby foty byly w kolorze np. B&W ??
CLv
Spotkanie z jednym kolorem...
Generalnie chodzi o to, zeby postarac sie pokazac krzeslo w innych funkcjach niz jego wlasciwa, glownie zbawa w plenerze (ja to zrobilem zle zdeko, bo pokazalem krzeslo w funkcji krzesla i jego przygody jako takie, ale zaliczyli mi) + stworzyc kompozycje z udzialem krzesla i wyraznie znaznaczonym jednym kolorem... oczywiscie wszystko musi byc ciekawe, oryginalne, przemyslane... hmmm, nie jestem za dobry w tlumaczeniu. Fotografia barwna, o to chodzi w tym cwiczeniu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.