Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

 
Odpowiedz na ten tematNapisz nowy temat
> UPC, OPINIE
RafoR
post 28.10.2010 | 15:03:30
Post #1


Początkujący
Ikona grupy

Grupa: Użytkownicy
Postów: 29
Dołączył: 20.01.2004
Użytkownik nr: 58



Witam,
czy ma ktoś upc. Przymierzam się do zakupu neta i słyszałem wiele niepochlebnych opinii na temat działania sieci UPC. W głownej mierze chodzi mi tylko o opinie na tamat działania Neta.

Idź na górę strony
 
+Zmień sposób cytowania
pio
post 28.10.2010 | 16:56:05
Post #2


olesnica.org.pl
Ikona grupy

Grupa: Admin
Postów: 1 390
Dołączył: 13.05.2004
Użytkownik nr: 117



kolega miał internet z UPC (w pakiecie z TV i telefonem), ale zrezygnował po awarii trwającej 3 dni. Przeszedł do największej lokalnej firmy ISP i jest zadowolony do dziś.


--------------------
"już najwyższy czas opuścić ten las... o tak" - Miś Coralgol
Idź na górę strony
 
+Zmień sposób cytowania
Koniu
post 28.10.2010 | 22:50:48
Post #3


Zaawansowany
Ikona grupy

Grupa: Użytkownicy
Postów: 318
Dołączył: 25.10.2004
Skąd: Oleśnica
Użytkownik nr: 230



Też zdecydowanie polecam Lokalną firmę! Jestem z nich bardzo zadowolony. Obecnie korzystam z internetu i Cyfrowej Tv po światłowodzie. Powiem tak bałem się podpisywać umowę na TV ale jestem bardzo zadowolony. Co do netu mam od nich łącze już 6 lat i nie zmienię na nic innego.

Ten post został edytowany przez Koniu: 28.10.2010 | 22:51:19
Idź na górę strony
 
+Zmień sposób cytowania
Fixxer
post 2.11.2010 | 18:13:41
Post #4


Średniak
Ikona grupy

Grupa: Użytkownicy
Postów: 99
Dołączył: 7.10.2010
Użytkownik nr: 8 769
Imię: Tomasz



a ja UPC stawiam przed wszystkimi innymi operatorami, bowiem:
* najlepszy stosunek ceny do prędkości,
* jakość połączenia z internetem niezależny od obciążenia sieci i warunków pogodowych,
* zew. IP,
* brak piekielnego logowania,
Idź na górę strony
 
+Zmień sposób cytowania
Koniu
post 2.11.2010 | 18:50:49
Post #5


Zaawansowany
Ikona grupy

Grupa: Użytkownicy
Postów: 318
Dołączył: 25.10.2004
Skąd: Oleśnica
Użytkownik nr: 230



Według mnie tylko logowanie może być problemem.
@Fixxer napisz jakie prędkości daje UPC za rozsądne pieniądze? Oczywiście chodzi o internet tylko i wyłącznie nie o usługę typu 3in1?
Idź na górę strony
 
+Zmień sposób cytowania
kapode
post 2.11.2010 | 19:42:50
Post #6


Jedi
Ikona grupy

Grupa: Użytkownicy
Postów: 1 490
Dołączył: 30.09.2003
Użytkownik nr: 32



W zasadzie każdy z pakietów UPC wychodzi cenowo lepiej od jak to nazywacie "Lokalnej Firmy".
Idź na górę strony
 
+Zmień sposób cytowania
siakiestakie
post 2.11.2010 | 22:07:35
Post #7


Bożydar... i już :P
Ikona grupy

Grupa: Użytkownicy
Postów: 358
Dołączył: 24.06.2005
Użytkownik nr: 521



Każdy orze jak może...


--------------------
"Muzyka to mocny narkotyk... Może Cię zatruć..." - Ulegnij ekspresji !!
Idź na górę strony
 
+Zmień sposób cytowania
brzos
post 2.11.2010 | 22:55:35
Post #8


Początkujący
Ikona grupy

Grupa: Użytkownicy
Postów: 36
Dołączył: 26.10.2009
Użytkownik nr: 8 402



Też mam obecnie UPC (net + TV), ale zastanawiam się nad zmianą - nie narzekam właściwie za bardzo na ich usługi, ale wg mnie nie są to zbyt "rozsądne pieniądze"
Nie mam jednak pojęcia o jakiej "lokalnej firmie" piszecie, możecie mnie oświecić?
Idź na górę strony
 
+Zmień sposób cytowania
edmun
post 3.11.2010 | 20:36:40
Post #9


Ekspert
Ikona grupy

Grupa: Użytkownicy
Postów: 389
Dołączył: 7.09.2007
Użytkownik nr: 1 944



chodzi pewnie o RDI. pytanie. jaką opcją można zrobić automatyczne logowanie ? nawet jeśli można na routerze (PPoE oczywiście nie działa, bo to nie ten typ)
Idź na górę strony
 
+Zmień sposób cytowania
Fixxer
post 9.11.2010 | 20:50:39
Post #10


Średniak
Ikona grupy

Grupa: Użytkownicy
Postów: 99
Dołączył: 7.10.2010
Użytkownik nr: 8 769
Imię: Tomasz



CYTAT(Koniu @ 2.11.2010 | 18:50:49) *
Według mnie tylko logowanie może być problemem.
@Fixxer napisz jakie prędkości daje UPC za rozsądne pieniądze? Oczywiście chodzi o internet tylko i wyłącznie nie o usługę typu 3in1?

Wywołany do tablicy odpowiadam:

UPC Fiber Power 5Mb/s / 512Kb/s za 55 zł + 39 zł instalacja = 56,63 /mc
Lato z RDI 4/1Mb/s 49 zł /mc

To jedyny przykład gdzie lokalny internet w porównaniu z UPC cenowo wypada atrakcyjniej. Wraz ze wzrostem prędkości "globalni" operatorzy nabierają przewagi.

Aktualnie najatrakcyjniej wygląda Netia oferując: 8/2Mb/s w cenie 59,90 oraz 1 zł za pierwsze trzy miesiące (instalcja 29 zł). wychodzi 53,75 /mc

Jeśli wierzyć sprzedawcom, to w moich okolicach jest dostęp do łącza netii (nie dzierżawionego od TP) które może zreazlizować tę usługę.

CYTAT(edmun @ 3.11.2010 | 20:36:40) *
chodzi pewnie o RDI. pytanie. jaką opcją można zrobić automatyczne logowanie ? nawet jeśli można na routerze (PPoE oczywiście nie działa, bo to nie ten typ)

Z automatycznym logowaniem nie jest tak łatwo. Może warto przejść się do RDI i zapytać o: "program do automatycznej konfiguracji połączenia internetowego (bezpłatnie)"

Ten post został edytowany przez Fixxer: 9.11.2010 | 20:54:45
Idź na górę strony
 
+Zmień sposób cytowania
edmun
post 11.11.2010 | 22:21:29
Post #11


Ekspert
Ikona grupy

Grupa: Użytkownicy
Postów: 389
Dołączył: 7.09.2007
Użytkownik nr: 1 944



taaa... kreator połączenia internetowego (IMG:http://forum.olesnica.org.pl/style_emoticons/default/wink.gif) (IMG:http://forum.olesnica.org.pl/style_emoticons/default/wink.gif)

Na serio nikt nie wie ? kurcze może w batchu uda się skrypcik napisać? (wywołać IE ze stroną plus wbicie loginu/hasła i zamknięcie ie w automacie do rejestru?)
Idź na górę strony
 
+Zmień sposób cytowania
brzos
post 12.11.2010 | 10:57:14
Post #12


Początkujący
Ikona grupy

Grupa: Użytkownicy
Postów: 36
Dołączył: 26.10.2009
Użytkownik nr: 8 402



Ostatnio dowiedziałam się, że istnieje coś takiego jak "edial".
Możecie coś o tym napisać?
Idź na górę strony
 
+Zmień sposób cytowania
marcinpawelbrym
post 12.11.2010 | 15:36:47
Post #13


Zaawansowany
Ikona grupy

Grupa: Użytkownicy
Postów: 317
Dołączył: 3.07.2005
Użytkownik nr: 524



CYTAT(brzos @ 12.11.2010 | 10:57:14) *
Ostatnio dowiedziałam się, że istnieje coś takiego jak "edial".
Możecie coś o tym napisać?

To jest konkurencja dla RDI ... Mają nadajnik na kominie dawnej mleczarni... E-DIAL


--------------------
Lepiej być samemu niż z byle kim
Idź na górę strony
 
+Zmień sposób cytowania
RafoR
post 20.12.2010 | 10:04:26
Post #14


Początkujący
Ikona grupy

Grupa: Użytkownicy
Postów: 29
Dołączył: 20.01.2004
Użytkownik nr: 58



Wyczytałem gdzieś na necie, że blokują P2P. Czasami korzystam z DC++. Nie jestem nałogowcem w tej kwestii, ale miło by było gdybym mógł w upc nadal korzystać z dc++.
Idź na górę strony
 
+Zmień sposób cytowania
JAJO
post 20.12.2010 | 10:25:34
Post #15


Średniak
Ikona grupy

Grupa: Użytkownicy
Postów: 54
Dołączył: 20.05.2005
Użytkownik nr: 499
Imię: JAJO



witam, mam wykupiony pakiet w upc: tv cyfrową + intenet 25MB/s + wifi za 105zł, osobiście uważam, że cenowo oferta jest rewelacyjna, dodatkowo jak do tej pory nie mam żadnych powodów, żeby narzekać na sprawność i szybkość złącza
Idź na górę strony
 
+Zmień sposób cytowania
CLv
post 23.12.2010 | 16:31:56
Post #16


Ekspert
Ikona grupy

Grupa: Użytkownicy
Postów: 398
Dołączył: 13.10.2004
Użytkownik nr: 213



CYTAT(RafoR @ 20.12.2010 | 12:04:26) *
Wyczytałem gdzieś na necie, że blokują P2P. Czasami korzystam z DC++. Nie jestem nałogowcem w tej kwestii, ale miło by było gdybym mógł w upc nadal korzystać z dc++.

Z tego co ja wiem to nie ma żadnych przeszkód, żebyś korzystał z DC++ dalej. Osobiście polecam Ci przerzucenie się na torrenty (na thepiratebay.org masz całkiem przyjemną wyszukiwarkę). Przy dobrym wietrze na łączu 10Mb zasysałem film (+/- 1GB) średnio w 30-50 minut.

Od prawie dwóch lat korzystam z internetu UPC, dzisiaj mam łącze 25Mb za 80zł.

Przez cały okres miałem 0 (słownie: zero!) problemów z tym łączem. Elegancko, na kablu, żadnych wahań transferów i zapie... jak marzenie.
Polecam!

PS: oczywiście na UPC nie ma żadnego śmierdzącego logowania się przy "wchodzeniu do internetu"...

Ten post został edytowany przez Luk3: 23.12.2010 | 21:01:09
Idź na górę strony
 
+Zmień sposób cytowania
jaromir
post 4.01.2011 | 0:05:01
Post #17


Początkujący
Ikona grupy

Grupa: Użytkownicy
Postów: 4
Dołączył: 26.07.2010
Użytkownik nr: 8 716
Imię: Jaromir



UPC jak do tej pory nie ma żadnych problemów net działa bez problemu od 3 lat i kablówka zawsze odpowiadają nawet na absurdalne pytania - ja mam pakiet studencki jeszcze z przed 3 lat place 39 zł. za 512 mb/s + 12 programów kablówka - teraz tego niema, ale niedługo przyśpieszę sobie internet - jedyna wada jak dla mnie to zmienne IP czyli nie mogę sobie w domu postawić małego serwera.


--------------------
kariera: http://cv5.pl
Idź na górę strony
 
+Zmień sposób cytowania
Fixxer
post 10.01.2011 | 22:44:22
Post #18


Średniak
Ikona grupy

Grupa: Użytkownicy
Postów: 99
Dołączył: 7.10.2010
Użytkownik nr: 8 769
Imię: Tomasz



Możesz, poczytaj o DynDNS.
Idź na górę strony
 
+Zmień sposób cytowania
RafoR
post 6.03.2011 | 11:40:02
Post #19


Początkujący
Ikona grupy

Grupa: Użytkownicy
Postów: 29
Dołączył: 20.01.2004
Użytkownik nr: 58



UPC mam już od jakiegoś czasu. Blokowania p2p nie zauważyłem, ale jest wrzucane wg mnie przycinanie transferu w godz. największego obciążenia.
Korzystam sobie ze starego programu direct connect. W godzinach największego obciążenia (wieczór) transfery są nie najlepsze do 600 KB/s. Chyba, że idzie od kogoś z e-wro lub innych sieci, które pewnie są w PLIX'ie.
Ogólnie widać też, że sieć jest dość obciążona w godzinach wieczornych. Nie sprawia to jednak problemu w korzystaniu z neta. W godzinach nocnych p2p już leci pełną prawą.
Buforownie youtube na przyzwoitym poziomie
(IMG:http://img191.imageshack.us/img191/5994/donwload.png)

pobieranie iso z ftp

(IMG:http://img855.imageshack.us/img855/2152/donwload2.png)

Ten post został edytowany przez RafoR: 6.03.2011 | 11:41:01
Idź na górę strony
 
+Zmień sposób cytowania
maksrej
post 20.03.2016 | 14:10:28
Post #20


Początkujący
Ikona grupy

Grupa: Użytkownicy
Postów: 1
Dołączył: 20.03.2016
Użytkownik nr: 16 848



Zastanawiam się nad zmianą operatora internetowego. Czy w 2016 ktoś korzysta może z Link tutaj! Jeżeli tak, podzielcie się swoimi spostrzeżeniami, interesują mnie fakty, dokładnie co trybi a co nie (IMG:http://forum.olesnica.org.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Idź na górę strony
 
+Zmień sposób cytowania
mareksawin
post 25.10.2016 | 7:25:23
Post #21


Początkujący
Ikona grupy

Grupa: Użytkownicy
Postów: 17
Dołączył: 18.02.2016
Użytkownik nr: 16 835
Imię: Marek



Moim zdaniem UPC jest całkiem w porządku. Nie zacina, nie ma jakichś awarii tak jak w przypadku pamiętnego dostawcy usług internetowych w Oleśnicy. Korzystam nawet w firmie, tylko co prawda wcześniej zleciłem parę prac związanych z okablowaniem strukturalnym i urządzeniami sieciowymi firmie Tritech Networks.
Idź na górę strony
 
+Zmień sposób cytowania
orulek
post 25.10.2016 | 16:02:27
Post #22


Początkujący
Ikona grupy

Grupa: Użytkownicy
Postów: 12
Dołączył: 26.09.2016
Użytkownik nr: 16 990



ja jestem bardzo zadowolony z UPC i mogę śmiało polecić tą firmę. Miałem wcześniej kolejno: Neostrade, Netie, internet mobilny od Plusa. TRAGEDIA, nigdy wiecej nie wezme nic od tych firm.
Idź na górę strony
 
+Zmień sposób cytowania
Koniu
post 27.10.2016 | 20:42:03
Post #23


Zaawansowany
Ikona grupy

Grupa: Użytkownicy
Postów: 318
Dołączył: 25.10.2004
Skąd: Oleśnica
Użytkownik nr: 230



https://www.oxylion.pl/internet-swiatlowodowy/
Po światłowodzie.
Orange do Oleśnicy szybko nie wejdzie a tu do 500Mb/s
Idź na górę strony
 
+Zmień sposób cytowania

Odpowiedz na ten tematNapisz nowy temat
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

 




Polecamy:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.09.2021 - 6:26
Hosting: DataNet.pl